fbpx

Misschien ken je dat gevoel wel, zo’n piepend geluid in je oren na een concert of ergens anders waar je aan harde muziek bent blootgesteld. Dat is niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk!

In de zin dat blootstelling aan te veel geluid blijvende schade kan toebrengen, zoals bijvoorbeeld Tinnitus. Dit is geen ziekte maar een symptoom van blootstelling aan te harde muziek voor te lange tijd. Met name jongeren (een op de drie volgens de World Health Organisation) loopt een risico op gehoorschade wegens te luide muziek op festivals, bij concerten en events. Maar 15% van de jongeren schijnt oorpluggen te dragen.

Kijk maar naar de video om te zien wat Loop Earplus doen.

Loop haalt er 20 decibel vanaf

Maarten Bodewes en Dimitri O, de oprichters van Loop, ondervonden het probleem aan den lijve. Om het probleem op te lossen en toch naar events en concerten te kunnen gaan gingen ze op zoek naar oorplug die lekker zat en de muziek niet vervormd.  Toen ze die niet konden vinden, begonnen ze Loop.

Het geluid gaat door een kleine opening en komt met 20 decibel minder in de oren. Volgens Loop blijven stemmen goed verstaanbaar. Maar dat gaan we binnenkort een keer testen!

Er zijn in totaal vijf kleuren:  Glorious Gold, Flirty Rose Gold, Midnight Black, Raving Red en Swinging Silver. Daarbij zijn worden er zes silicone eartips en zes foam eartips meegeleverd.

Loopearplugs is online verkrijgbaar op loopearplugs en ze kosten EU 29.95.