Logitech’s nieuwe gaming-muis G302 Daedalus is high tech en gamet lekker

Er zijn twee bijzondere dingen aan de nieuwe muis van Logitech, de LOGITECH G302 DAEDALUS PRIME MOBA GAMING-MUIS. Ten eerste natuurlijk de mythologische naam die verwijst naar Daedalus, de vader van Icarus (je weet wel, die te dicht bij de zon vloog) maar daarnaast dat het een muis is met een kabel.

Muis met kabel

Zijn die er dan nog? Ja hoor. Hoewel je het in de foto’s moeilijk ziet, zit er wel degelijk een kabel aan. De reden voor de kabel is waarschijnlijk vanwege de functionaliteit (en het uiterlijk van de muis). Zo heeft de muis onder andere verlichting wat bij een draadloze muis (en dus met batterij) te veel stroom zou vragen. Een ander punt is dat je misschien als gamer ook niet zit te wachten op een lege batterij of mindere performance. Zeker niet als je een broodgamer bent.

Logitech-G302-Daedalus-Prime

Moba

Deze muis is specifiek gemaakt voor MOBA-gamers. Moba staat voor Multiplayer Online Battle Arena en is een speciaal genre real time strategy (RTS) game. De muis is ontwikkeld samen met de spelers van Team SoloMid en Cloud9. Dit zijn professionele gamers die andere eisen stellen aan hun apparatuur. De muis is getest op 20.000.000 kliks, wat neer komt op 2 jaar lang 15 uur per dag spelen.

Daarnaast, zo stelt Logitech zit het vol met innovaties met futuristische namen zoals: Delta Zero-sensortechnologie en een lensontwerp met illumination geometry. Wat het precies doet, dat staat er niet bij maar we nemen maar aan dat het goed is.

Functionaliteit

In totaal heeft de Daedalus muis 6 programmeerbare knoppen, die je zelf kunt aanpassen. Je kunt kiezen of je een functie van de muis voor de knop gebruikt, een toetsaanslag of zelfs een hele macro. Hierdoor kan je in Moba-games snel veelgebruikte toetscombinaties inzetten.

Daarnaast herkent de muis ook bepaalde games (herkent het spel aan de programmacode) en zal de instellingen die je bij dat spel hebt ingesteld automatisch ophalen. Ook kan je meerdere profielen voor een game bijhouden en deze laten rouleren zodat je voor meerdere spelonderdelen een profiel kunt gebruiken. Voor de echte professionals kan je nog de heatmap bekijken voor welke buttons je het meest gebruikt hebt.

Ademend licht

De muis heeft een blauw licht wat lijkt te ‘ademen’. Het logo en de zijkanten geven desgewenst een blauw licht. Het wordt sterker en zwakker en is instelbaar, zowel qua frequentie als intensiteit. Voegt dit iets toe? Ja, niet functioneel maar wel qua uitstraling.

Ook voor niet gamers?

Als je games speelt op je PC dan gebruik je deze misschien ook nog wel voor andere zaken zoals werk of studie. De vraag is dan ook of je de muis ook hiervoor kunt gebruiken. Het antwoord hierop is ja, sterker nog, het is een van de meest prettige muizen die er zijn omdat de muis heel soepel over oppervlaktes glijdt en de instelbare gevoeligheid (hoe snel je over het scherm gaat) in dots per inch (via een van de knoppen, standaard via de knop achter het scrollwiel) je snel laat werken of heel precies. Ook de twee knoppen aan de zijkant laten je bijvoorbeeld makkelijk voor- en achteruit gaan in je browser.

Aansluiten

Als je een muis koopt dan is het makkelijk dat als je deze inplugt de drivers en dergelijke automatisch worden geladen zodat je aan de slag kunt. Dit gaat prima met de Daedalus, het is aansluiten en gaan. In dit geval doe je er ook goed aan om de Gamer software te downloaden van Logitech omdat hier toch wel handige zaken in zitten. De muis werkt alleen met de nieuwere Windows platformen: Vista, Windows 7 en Windows 8.moba daedalus

Oordeel

Hoewel ik geen Moba professional gamer ben is dit toch wel een heel lekkere muis die niet alleen voor gamen geschikt is. Ook zakelijk of voor je studie is het een prima muis die soepel glijdt en klikt. De prijs is goed, ervan uitgaand dat het een gaming muis is en meer functionaliteit heeft qua knoppen en mogelijkheid tot programmeren, en daarom dus duurder dan een normale muis. Of je het licht aanzet op de muis of uit, dat is een kwestie van smaak. En daarover valt niet te twisten.

[bol_product_links block_id=”bol_551a84c3cc141_selected-products” products=”9200000035890798″ name=”daedalus” sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts