TomTom Spark

Lekker fit met je nieuwe fitnesshorloge, de TomTom Spark #IFA2015

Er komen steeds meer horloges en armbandjes op de markt gericht op sport, op de IFA in Berlijn lanceerde TomTom de Spark, een sporthorloge met hartslagmeter GPS én een geïntegreerde muziekspeler.

TomTom Spark

Muziekspeler

Onderscheidend aan de TomTom Spark is de muziekspeler, je kan dus tijdens het hardlopen of workouts je smartphone met muziek thuislaten. De Spark heeft 3 GB aan opslagcapaciteit, zo’n 500 nummers en dit is goed voor 40 uur aan muziek, ruim genoeg om moe te worden. Playlists kunnen eenvoudig gedownload worden van iTunes of Windows Media® Player. Daarnaast is het fitnesshorloge standaard uitgerust met ‘Running Trax’, een speciaal samengestelde mix van 30 minuten aan motiverende, upbeat dansmuziek van ‘s werelds beste DJ’s. Het horloge koppelt draadloos met alle Bluetooth-koptelefoons, optioneel kan je gelijk een koptelefoon meebestellen.

Activity tracker

Het aantal stappen, de tijd dat je actief bent, de afstand, verbrande calorieën en slaaptijd (automatisch) worden allemaal bijgehouden door de 24/7 activitytracker op de TomTom Spark.

Sommige modellen hebben een ingebouwde hartslagmeter; deze monitort het hartritme zonder dat je daarvoor een borstband nodig hebt. Door het instellen van een sportmodus, bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen, fitness worden de metingen nog nauwkeuriger. Er kan gericht in bepaalde hartslagzones getraind worden.

De GPS van TomTom Spark geeft real-time informatie over gesporte tijd, afstand, snelheid en tempo.

Apps

Uiteraard zijn alle meetgegevens te uploaden naar diverse apps zoals TomTom MySports, RunKeeper, Nike+. Gebruikers kunnen dagelijkse en wekelijkse doelen stellen en via hun sporthorloge of de apps de voortgang bijhouden. Via een software-update later dit jaar zullen ook notificaties op het horloge kunnen worden getoond.

Modellen

De TomTom Spark GPS-fitnesshorloge kent de volgende modellen:
• TomTom Spark GPS-fitnesshorloge
• TomTom Spark Cardio GPS-fitnesshorloge
• TomTom Spark Music GPS-fitnesshorloge
• TomTom Spark Cardio + Music GPS-fitnesshorloge
• TomTom Spark Music GPS-fitnesshorloge + Bluetooth® hoofdtelefoon
• TomTom Spark Cardio + Music GPS-fitnesshorloge + Bluetooth® hoofdtelefoon

Prijzen en beschikbaarheid

TomTom Spark Cardio+Music is vanaf 3 september via pre-order te bestellen op www.tomtom.com/fitness en kost € 249. Alle TomTom Spark GPS-fitnesshorloges zijn vanaf oktober in de winkel verkrijgbaar.

Related Posts
Zin en onzin op CES Unveiled 6
Lees meer

Zin en onzin op CES Unveiled

Tijdens CES Unveiled kun je al diverse productdemonstraties zien voordat de beurs begint. Nu is CES weliswaar klaar, maar Rob verzamelde nog wat video's van fabrikanten die ook best wat leuke dingen hadden, al voordat het allemaal begon. Kijk even mee!