Ken je deze nog nog? Linksys introduceert nieuwe generatie WRT-router 1

Ken je deze nog nog? Linksys introduceert nieuwe generatie WRT-router

Linksys heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas aangekondigd dat het met een geüpdatet en gemoderniseerde versie komt van de best verkopende router ooit: de Linksys WRT54G. Die ken je nog van dat ie pasgeleden nog 11 jaar bestond. Hij lijkt er dus op, maar is wel net even in een moderner jasje gestoken.

Linksys WRT Front

De nieuwe WRT is uitgerust met meer geheugen, de nieuwste generatie Wi-Fi technologie, een dual-core 1.2 GHz-processor, vier afneembare antennes (in plaats van de standaard drie) en eSATA- en USB 2.0/3.0-aanlsuitingen. De nieuwe Linksys WRT wordt standaard geleverd met Linksys Smart Wi-Fi-installatie, -beheerstools en -apps en is de eerste Linksys-router die zal zijn uitgerust met de Network Map-functionaliteit voor Smart Wi-Fi. Voor open source liefhebbers heeft Linksys samengewerkt met de OpenWRT-gemeenschap zodat er een open source alternatief beschikbaar zal zijn op het moment dat de nieuwe WRT beschikbaar is.

De nieuwe Linksys WRT draadloze router wordt de meest krachtige in zijn klasse. We hebben hem technologisch zo ingericht dat hij de droom van iedere prosumer is”, zegt Mohammad Meraj Hoda, Vice President Linksys International Markets. “De lancering van de nieuwe WRT-router is een ode aan het Linksys-merk. We hebben de WRT vernieuwd omdat onze klanten om een router gevraagd hebben met dezelfde betrouwbaarheid, functionaliteit en open source-mogelijkheden, maar uitgerust met de huidige draadloze ac-technologie. De WRT1900AC is het resultaat hiervan.

De nieuwe WRT heeft volgens Linksys de krachtigste specs op de markt en is de eerste open source-compatibele router met ondersteuning voor een dual core 1.2 GHz-processor, 4 verwijderbare en te stellen antennes, 128 MB flash geheugen en een eSATA-poort.

Belangrijkste specs

 • Open Source-compatibel
 • 1x Gigabit WAN-poort
 • 4x Gigabit LAN-poorten
 • 1x USB 3.0-poort
 • 1x eSATA/USB 2.0-poort
 • 1.2GHz dual-core ARM-gebaseerde processor
 • 128MB Flash
 • 256MB DDR3 RAM
 • 4 externe antennes, aanpasbaar en verwijderbaar
 • Netwerk Topologie plattegrond
 • Certificeringen: FCC, IC, CE, IEEE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Windows 7, Windows 8, DLNA

Open Source/Linux

Open source is de bron voor communities zoals DD-WRT, OpenWRT en Tomato. Zij creëren hun eigen, op maat gemaakte versies van open source-firmware voor netwerkproducten. OpenWRT-ontwikkelaars zullen worden voorzien van hardware en SDKs/APIs zodat zij kunnen starten met het maken van eigen firmware voor de WRT1900AC. OpenWRT-firmware voor de WRT1900AC staat gepland voor lancering in het voorjaar van 2014.

Network Map

Linksys lanceert op de nieuwe WRT- een nieuwe Smart Wi-Fi-functie aan genaamd Network Map. Network Map is een visuele representatie van alle apparaten die zijn verbonden met het netwerk en hoe deze apparaten zijn verbonden. Gebruikers kunnen eenvoudig een apparaat beheren door op het icoontje te klikken en instellingen voor ouderlijk toezicht aanpassen, draadloze frequentie kiezen, filteren op type apparaat, apparaten verwijderen van het netwerk en meer.

Linksys NetworkMap_online_and_offline

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Linksys WRT1900AC Dual-Band Wireless-AC Router is naar verwachting beschikbaar in het voorjaar van 2014 en heeft een adviesprijs van 279,- euro.

Related Posts