Interview: Roberto Heckers over Cahec Global (verkoopt gadgets)

Interview! Met Roberto Heckers van Cahec Global. Deze groothandel koopt gadgets in en verkoopt ze weer aan andere ondernemers. Een leuk verhaal over hoe ze begonnen en wat hun dromen zijn!

Cahec-global-groothandel-logoBij intogadgets.nl vinden we het leuk om ook eens iets ánders te weten te komen over de bedrijven waar we over schrijven of waar we mee samenwerken. Daarom vonden we het erg leuk dat Cahec Global, gadget groothandel, een interview wilde doen. We vroegen Roberto Heckers van Cahec Global het hemd van het lijf.

Waaghals Roberto, die zich met liefde bovenaan een berg laat droppen op een snowboard, heeft nog nooit zo’n grote dosis lef nodig gehad als toen hij zijn bedrijf begon in april 2014. Want makkelijk is het niet, als starter met klein budget proberen tussen de groten te komen.

Toch was juist dat wat ze zagen als gat in de markt. Andere starters proberen het namelijk ook, en die willen hun spulletjes toch op een vertrouwde plek inkopen. Cahec Global biedt dus die vertrouwde plek. Ondernemers kopen hun spulletjes bij hen in en verkopen het dan door. En dat werkt!

We zijn met een klein budget van ongeveer €1000 gestart en gaan dit jaar (ons eerste volledige boekjaar) al een omzet behalen in de 6 cijfers. We zien tot nu toe dus zeker de groei die we willen en verwachten voorlopig niet dat dit gaat stagneren.

Klinkt wel cool toch? Toch gaat het niet zonder slag of stoot. Allerlei regels, geschreven of ongeschreven, zorgen ervoor dat de start van de onderneming van Roberto op zijn minst ruig te noemen is.

Een groot probleem waar wij tegenaan lopen is dat we te weinig kapitaal hebben om al onze klanten aan te nemen. Hierdoor is onze groei gedempt als het ware. Een ander groot probleem is de vele obstakels die komen kijken bij het importeren van producten die niet uit de EU komen. Zeker als je met grotere partijen gaat werken, loop je tegen veel problemen aan zoals defecten producten en verpakkingen, verkeerde bedragen die worden opgegeven door de exporterende partij waar door je problemen met de belasting krijgt, enzovoorts. Het uitvogelen en begeleiden van deze zaken kost veel moeite en van tijd tot tijd de nodige stress.

Ondanks alle strubbelingen heeft de vasthoudendheid van Roberto en co wel effect. De bedrijven, en ook consumenten, die inkopen bij Cahec Global, zijn erg tevreden en geven positieve feedback. Daar doe je het uiteindelijk toch voor.

Klantenservice staat bijzonder hoog in het vaandel bij Cahec Global en wij doen dan ook onze uiterste best om een goede en complete groothandelpartner te zijn voor onze klanten. Gaat er des ondanks onze extra attentie toch eens iets mis, dan zetten we alle zeilen bij om een oplossing te vinden die beter is dan onze klant had verwacht.

Niet meer dan normaal zou je zeggen, maar toch zijn er nog genoeg bedrijven die erg moeite hebben met directe communicatie met klanten. Terwijl juist andere startende ondernemers behoefte hebben aan een goede partner die luistert en zijn zaakjes op orde heeft.

Maar is nou eigenlijk dé reden dat je bij hen moet zijn als consument, als ze nu vooral bedrijven bedienen?

Natuurlijk bieden wij als groothandel veel lager prijzen dan dat jullie gewend zijn als consument. Het nadeel is echter dat je (nog) niet per stuk kunt inkopen bij Cahec Global. Hierdoor is het eigenlijk alleen aantrekkelijk voor een consument als die ook zelf wat producten wil verkopen of iets nodig heeft voor meerdere mensen. Bij Cahec Global hebben we ook regelmatig A-merken die voortkomen uit faillissementen. Deze worden meestal wel per stuk aangeboden, hier zou je dus als consument een mooie slag mee kunnen slaan! Daarnaast word je bij Cahec Global op handen en voeten gedragen en ben je echt koning als klant. Naast leuke producten voor inkoopprijzen, kun je dus ook rekenen op topservice en een superafhandeling.

Roberto droomt ondertussen groot. Terwijl nu vooral bedrijven klant zijn, wil hij ook veel meer gaan doen met consumenten. Nu is dat vrij lastig, omdat consumenten meestal maar 1 of enkele producten willen kopen in plaats van bulk. Het is een heel ander logistiek proces om stukverkoop mogelijk te maken. Toch gaat dat er wel van komen, dropshipping heet dat. Voor nu droomt Roberto hierover:

Dat Cahec Global een groothandel is die wereldwijd bekend is en met name in de EU marktleider is betreffende import uit Azië.

Zijn tip voor andere (startende) ondernemers?

Focus en geloof in jezelf. Alles is mogelijk met de juiste middelen, tijd kennis en bereidheid om offers te maken.

Kijk voor alle gadgets en meer op de website van Cahec Global.

 

Wil je ook met een interview op onze website staan en delen hoe het met jouw bedrijf gaat of dat er nieuwe ontwikkelingen zijn? Mits je een bedrijf bent dat consumentenelektronica/gadgets verkoopt kan dat natuurlijk! Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Related Posts
Lees meer

#videovrijdag: 10 bizarre gadgets uit Japan

Japan staat bekend als één van de meest innovatieve landen, maar soms slaan ze wel een beetje door. In deze video worden je tien bizarre gadgets getoond uit het land van de rijzende zon.