IFA update: Samsung presenteert onder andere GALAXY Gear 1

IFA update: Samsung presenteert onder andere GALAXY Gear

Ondertussen in de lobby van het Hilton in Berlijn, wachtend op de kamer die nog niet klaar is. Doe ik gewoon even vertellen wat Samsung te melden heeft op de IFA. Hoewel de officiële internationale persconferentie straks om 11 uur pas is, hebben ze gisteren vanalles laten zien. Belangrijkste nieuwe snufje: een smartwatch, de GALAXY Gear.

Nu is een smartwatch niks bijzonders meer. Sony had al een vrij aardig polsbandje en de Pebble hangt om de arm van iedere hipster tegenwoordig. Gerucht gaat dat Apple ook met een eigen slim klokje komt en Samsung heeft dus gisteren officieel de Gear geïntroduceerd. En daarna nog een stapeltje andere nieuwe snufjes. Daarover verderop meer.

De GALAXY Gear wordt op 25 september gelanceerd in 140 landen waaronder Nederland. De prijs wordt naar verwachting 299 euro. Duur, voor zo’n klokje. Wat kan het slimme apparaatje dan?

Foto’s maken, met een 1.9 megapixel cameraatje. Voor de rest is het een soort afstandsbediening voor je telefoon. Muziek afspelen, telefoon opnemen of afwijzen, het is tevens een stappenteller (quantified self-nerds, there you go), en verder e-mailtjes en sms’jes lezen en kort beantwoorden en meer van zulks. Niet te spannend. In heel veel kleuren te krijgen. Mijn mening: onwijs fijne gadget, maar 299 euro?!

Nog meer ‘smart’

Zoals een smart DLSR, de Galaxy NX. De aankondiging daarvan werd (sorry, maar echt wat knullig) gedaan door een zogenaamde start-up die een Smart Cube had uitgevonden om DSLR’s ‘smart’ te maken. En goh, een paar dagen later werd bekend dat ‘helaas, zoiets er al was en de Smart Cube gaat dus niet geproduceerd worden’. Enter Galaxy NX.

Introductie van de Smart Cube:

En het slechte nieuws:

Ik ben geen fotograaf, verre van, ik heb met enige frisse moed wel een Nikon D3100 gekocht om er toch wat leuks van te maken, maar ik laat het even aan jullie om te bepalen of zo’n slimme DSLR nou echt iets toevoegt. Ik kan me voorstellen dat de foto’s wel erg groot worden om steeds maar via wifi en 3G/4G zo direct vanaf de camera te uploaden naar het web. Nog los van het feit dat het voor op social media echt geen pixelvol plaatje hoeft te zijn om het toch leuk te maken. Zo heb ik voor straks tijdens de beurs de GALAXY S4 Zoom ingesteld op max 1920×1280 omdat het anders met mijn KeepGo (handig roaming apparaatje) een leuk grapje wordt qua data verstoken.

Anyway, het idee is leuk, zeker als je op de camera toch al wat voorbewerking kunt doen. En wellicht leuk voor de amateur-fanatiekeling leuk om in te stappen in het DSLR-segment. Denk ik. Ik heb nog niet kunnen vinden hoe duur de camera wordt, zodra ik dat weet vul ik dat aan. Wellicht vertellen ze dat straks tijdens de persconferentie.

Nieuwe Note en Tab

Samsung introduceert de Note 3. Even wat ze zelf zeggen (want ik heb weinig tijd om het zelf neer te pennen):

De Samsung GALAXY Note 3 heeft een groter [dan de vorige, red.] (5.7 inch) full HD Super AMOLED scherm en combineert dat met een slanker (8.3 mm) en lichter (168 g) design. De batterij (3,200 mAh) is krachtiger en gaat langer mee. De Note 3 is uitgerust met een 13 megapixel camera aan de achterzijde met Smart Stabilization en CRI LED flash. Daardoor kun je opvallende gebeurtenissen vastleggen, zelfs als er weinig licht is. Met 3GB RAM aan boord levert de GALAXY Note 3 snelle en krachtige prestaties. Ook de meest recente LTE-technologie is geïntegreerd. De Samsung GALAXY Note 3 met 32 GB opslagruimte is vanaf eind september in Nederland verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 749,-, inclusief BTW.

En ook het grote broertje, de Note 10.1, is aan vervanging toe, dus ook die is vernieuwd. Ook hier weer even wat ze zelf zeggen:

Samsung heeft vandaag de GALAXY Note 10.1, 2014 Edition, onthuld. Met deze lichtgewicht tablet kun je supersnel multitasken en met behulp van de S Pen zelf content creëren. Vervolgens bekijk je het eindresultaat in de best mogelijke kwaliteit. Met het WQXGA Super Clear LCD scherm (resolutie: 2560×1600) van 10 inch, de 1.9 GHZ Quad Core processor en 3 GB RAM onderstreept Samsung zijn innovatiekracht. De GALAXY Note 10.1, 2014 Edition, komt in Nederland uit in het vierde kwartaal in een WiFi-versie en een WiFi én LTE-versie in Jet Black en Classic White. Beide versies hebben 32 GB geheugen en Micro SD. De adviesverkoopprijs is vanaf € 599, -, inclusief BTW.

Of het echt zo innovatief is? Ach…ik ga het vanmiddag op de stand van Samsung van dichtbij bekijken in elk geval. Hou Facebook en Twitter in de gaten voor updates/foto’s!

Related Posts