IFA 2014: My Passport Wireless maakt draadloos verbinding met jouw smartphone of tablet

De tijd dat een harddisk altijd via een kabel je werd verbonden met je computer is voorbij. Zeker nu we steeds meer mobiele devices hebben is het zinvol om een harddisk te hebben waar je draadloos op kunt opslaan. Western Digital snapt dat ook en komt nu met de My Wireless Passport. De schijf creëert een eigen WiFi-netwerk op basis van de N-standaard (802.11 N) waar in totaal tot acht apparaten tegelijkertijd toegang tot hebben. De Passport heeft naast een wifi-connect natuurlijk ook de mogelijkheid om gewoon via usb 3.0 grote bestanden over te zetten.
annelies wd passport

Hoeveel opslagruimte?

De My Wireless Passport is er in diverse groottes, variërend van 500gb tot 2 terabytes. Waar je dus ook op vakantie gaat en hoeveel foto’s je ook maakt, op de nieuwe Wireless Passport is voldoende ruimte om ze allemaal op te slaan.
Reken maar uit: als een foto 5 mb is kan je er minimaal 500 (grootte van de kleinste Passport) x 200 (het aantal per gigabyte) = 100.000 opslaan. Bij de 2TB versie zijn dit 400.000 foto’s. Knappe vakantieganger die dit vol krijgt.
Adviesprijs voor de My Passport Wireless 500GB is 159,99 euro, voor de 1TB-versie 199,99 euro en voor de 2 TB-versie 249,99 euro. De WD My Cloud mobiele app is gratis te downloaden uit de App Store™ en Google Play™.
Related Posts
Lees meer

Toshiba’s nieuwste Smart TV geknipt voor weergave van films

Tja, een Smart TV die geknipt is voor de weergave van films. What's new zou je zeggen? De Cinema-modus! "Cinema-modus: verbetert beeldinstellingen en geeft thuisfilms Hollywood-achtige uitstraling." De TV met de mysterieuze naam T54 komt in 2 formaten: 102 cm (40”) en een met een schermdiagonaal van 121 cm (48”).

Nintendo Switch

Als je het aan ons vraagt (en wat doe je hier anders?) is de Nintendo Switch dé spelcomputer…