IFA 2014: Garmin Vivosmart, deels activity tracker, deels smartwatch 1

IFA 2014: Garmin Vivosmart, deels activity tracker, deels smartwatch

De Vivosmart is een activity tracker die daarnaast instaat is om notificaties van telefoontjes, smsjes, e-mails en je agenda weer te geven via een smal OLED-display.

Garmin kondigt de vívosmart (spreek uit als:veevo-smart) aan – een stijlvolle activity tracker met smart notifications. “Met zijn activiteit tracking specificaties, additionele workout ondersteuning inclusief opgeslagen activiteiten en smart notifications, lijkt vívosmart op een personal coach en assistent om je pols,” vertelt Dennis Herremans, product manager Garmin Nederland B.V. “Hij daagt gebruikers uit en motiveert ze om actief te blijven en om levenslange gezonde gewoontes te creëren, terwijl ze verbonden blijven met familie, vrienden, werk en nog meer.”

Dat klinkt bekend in de oren! Dat klopt ook, na Samsung’s Gear Fit en Sony’s SmartBand Talk komt Garmin met deze activity watch.

http://youtu.be/4b0_zHpV1x8

De Vivosmart is een activity tracker die daarnaast in staat is om notificaties van telefoontjes, smsjes, e-mails en je agenda weer te geven via een smal OLED-display. Met een batterijduur van 5-7 dagen heb je hem je gehele werkweek om je pols! Wil je wakker worden zonder je partner te wekken? Er zit ook een alarmfunctie op die je door middel van een trilsignaal wekt.

Een andere leuke feature is de bewegingsbalk met vijf segmenten die zich beginnen te vullen na een uur van inactiviteit en een timer die precies laat zien hoe lang de persoon inactief is. Terwijl de segmenten gevuld worden, geeft vívosmart een tril alarm en toont de bewegingsbalk waarschuwing. Hierdoor word je constant gestimuleerd om gedurende de dag actief te zijn. Een aantal minuten lopen en de bewegingsbalk wordt gereset!

Px187MTE4NDEwMS0xLTE5MTExODA5MTg=

Vívosmart komt in oktober op de markt in rood, paars, blauw, zwart en grijs met een small of large polsband. Met een verkoopadviesprijs van €169 (alle kleuren) en € 199 (zwart of grijze hartslag monitor bundel) is hij wel aan de prijzige kant.

Related Posts
Lexon Flip wekker
Lees meer

Lexon Flip Wekker: Even lekker omdraaien

De Lexon Flip wekker is een must-have voor je nachtkastje. Het is een eenvoudige wekker die je in een handomdraai aan- en uitzet. In 16 kleuren te verkrijgen.
Zit Twitter in de problemen? 11
Lees meer

Zit Twitter in de problemen?

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk is het bekende microblogging-platform vrijwel wekelijks in het nieuws. Massa-ontslagen,…