IFA 2014: Acer kondigt twee nieuwe tablets aan en breidt Iconia One-serie uit

Acer kondigde vandaag twee nieuwe tablets aan: de Iconia Tab 8 W en de Iconia Tab 10. Daarnaast wordt de Iconia One-serie uitgebreid met de Iconia One 8.

Iconia Tab 8 W

De Acer Iconia Tab 8 is een 8-inch tablet met een resolutie van 1280 x 800 pixels en geschikt voor zowel werk als ontspanning. De tablet draait op Windows 8.1 (Bing) en wordt geleverd met 1 jaar gratis MS Office 365 Personal. Dit maakt de tablet uitermate geschikt voor werkzaamheden met Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook.

De Iconia Tab 8 W beschikt over een Intel Atom Z3735G Quad Core processor, reageert op multitasking en biedt goede prestaties voor gamen, het bekijken van video’s en surfen op internet. De tablet is uitgerust met dubbele stereospeakers, dubbele camera (voor- en achterzijde), uitbreidbaar geheugen en een USB-poort.

Iconia Tab 8

Iconia Tab 10

De Acer Iconia Tab 10 beschikt over een 10,1-inch IPS-scherm met FHD-resolutie, waarmee deze tablet zeer geschikt is voor entertainment als het kijken van video’s. Met Zero Air Gap levert de Iconia Tab 10 verbeterde leesbaarheid in zonlicht, scherpte over een brede kijkhoek en een duidelijk beeld. Daarnaast heeft Acer ditmaal gebruik gemaakt van Anti-Fingerprinting Coating Technology en Corning Gorilla Glass. Dit beschermt de tablet tegen krassen en zorgt ervoor dat vingerafdrukken eenvoudig verwijderd kunnen worden.

De Iconia Tab 10 zit vol met functies die gericht zijn op de multimedia-ervaring van de gebruiker. Zo beschikt de Iconia Tab 10 over twee ingebouwde luidsprekers en zorgt Dolby Digital Plus voor een ervaring van surroundgeluid door de tweekanaals stereo-audio om te zetten in 5.1 channels via een stereokoptelefoon.

De Acer Iconia Tab 10 draait op Android 4.4 KitKat en is uitgerust met een krachtige MediaTek Quad Core™-processor. De tablet is beschikbaar in zwart en wit.

Iconia One 8

Acer breidt de Iconia One-serie uit met een groter scherm en meer processorkracht. De Iconia One 8 beschikt over een Intel AtomTM Z3735G quad-core processor en wordt geleverd in 10 kleuren. De Iconia One 8 is 8,5 mm dik en weegt minder dan 340 gram

De Iconia One 8 beschikt over een 8-inch scherm met een resolutie van 1280 x 80 pixels. Net als de Iconia Tab 10 wordt de Iconia One 8 geleverd met een scherm met Zero Air Gap, IPS-technologie en Anti-Fingerprint Coating Technology. De Acer Iconia Tab 8 draait op Android 4.4 KitKat en is uitgerust met een MediaTek Quad Core-processor. De tablet is beschikbaar in Jade Green, Sunshine Yellow, Vivid Orange, Sky Blue, Essential White, Midnight Black, Fragrant Pink, Violet Purple, Mia Blue en Garnet Red.

Beschikbaarheid & prijzen

De Iconia Tab 8 W is in EMEA beschikbaar vanaf oktober 2014 met een prijs vanaf €149, de Iconia Tab 10 is vanaf september 2014 beschikbaar met een prijs vanaf €199 en de Iconia One 8 is vanaf oktober 2014 beschikbaar met een prijs vanaf €149.

Related Posts