fbpx

Huawei, of zoals ze zelf schreeuwen HUAWEI, heeft in London de nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro aan de wereld getoond. Niet alleen is de Mate 20 een gelikte smartphone, het is ook de eerste telefoon van Huawei waarbij vol wordt ingezet op AI.

De benodigde processor-power komt van de nieuwe Kirin 980, een 7 nanometer grote chip. Inderdaad, precies zoals ook Apples A12 Bionic-chip. Huawei was iets eerder met de introductie van hun chipset, maar Apple was uiteindelijk de eerste op de markt met een telefoon die de chipset daadwerkelijk gebruikt.

Het gebruik van chips op 7 nanometer is best een big-deal. De investeringen om processors zo klein te produceren zijn gigantisch, maar de voordelen zijn duidelijk: meer snelheid en minder energieverbruik. Kortom: de toekomst. Naast Apple is er op dit moment geen andere fabrikant die op 7nm kan produceren.

Huawat?

Je hebt de naam Huawei inmiddels vast langs zien komen. Inmiddels is Huawei de één-na-grootste smartphone fabrikant van de wereld, met meer dan 100 miljoen verkochte telefoons per jaar. In Nederland werken er 650 mensen voor Huawei.

Onderscheidend zijn in de smartphone markt is niet makkelijk. Vrijwel alle telefoons bestaan uit een scherm met daarnaast zo dun mogelijke bezels. Huawei heeft daarom geprobeerd de achterkant zo herkenbaar mogelijk te maken, met de vierkante behuizing voor de drie Leica lenzen.

There’s more

Uiteindelijk gaat het bij een telefoon niet alleen om de brute power en dat is Huawei gelukkig niet vergeten. Zo is de Mate 20 Pro in een half uurtje voor 70% op te laden dankzij een 40W lader, gebruikt de camera 3D Depth Sensing voor face unlock én een in-screen vingerafdruksensor.

Mate 20 vs Mate 20 Pro

De verschillen tussen de twee versies zijn redelijk overzichtelijk. De Pro heeft op een aantal vlakken ene streepje voor:

  • De Huawei Mate 20 is voorzien van een 6.53-inch 2244×1080 LCD scherm, de Mate 20 Pro komt met een 6.39-inch 3120×1440 OLED display.
  • Beide telefoons gebruiken de Supercharge techniek om razendsnel op te laden, maar alleen de Pro kan draadloos laden én gebruikt worden om andere telefoons draadloos op te laden. Zo kan je wat stroom delen met een vriend of vriendin.
  • Alleen de Mate 20 Pro heeft een vingerafdruksensor in het scherm. Bij de normale Mate 20 zit de sensor aan de achterkant van de telefoon.

Tijdens de lancering van de Mate 20 Series heeft Richard Yu, de CEO van Huawei, ook de HUAWEI Watch GT gepresenteerd. De nieuwste Huawei Watch GT verwijst naar de Gran Turismo sportwagens die bekend staan om hun prestaties en luxe uitstraling. De smartwatch is voorzien van een 1,39” AMOLED HD Touch Screen, met een resolutie van 454×454. Het klokje zou bij gemiddeld gebruik twee weken mee moeten gaan.

Zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro zijn vanaf vandaag te bestellen via alle officiële verkoopkanalen. Wie tot en met 1 november een Mate 20 Pro koopt krijgt hierbij een Watch GT en Wireless Charger cadeau. Klanten die de Mate 20 kopen in dezelfde periode ontvangen een Watch GT bij hun aankoop.