fbpx

Het is een trend die al even aan de gang is: domotica in huis, om zo een echt “smart home” te bouwen. We kennen de lampen die je op afstand aan- en uit kunt schakelen, maar inmiddels is er veel meer mogelijk.

Naast slimme verlichting en een meedenkende thermostaat is nu ook witgoed aan de beurt. Zo heeft Samsung al wasmachines die communiceren via wifi. Een seintje dat de was klaar is en de droger in kan? Gewoon op je telefoon. Dat is nog het begin. Ga je verder en blijf je in het Samsung-ecosysteem, dan kan je ook je wasmachine en koelkast aan elkaar linken. Zo krijg je een seintje dat de was klaar is via je koelkast. Handig, want alles met je telefoon bedienen is natuurlijk niet echt smart.

Overigens kan je nog veel meer met een slimme¬†koelkasten. Recepten bekijken bijvoorbeeld. Boodschappen bestellen of op afstand kijken wat je nog in huis hebt via ingebouwde camera’s. Of je checkt ’s ochtends nog even het weer voor je de deur uit gaat. Zeker in Nederland een feature die je niet moet onderschatten!

Mini koelkast

Op kantoor hebben we helaas nog geen slimme koelkast, maar het zou ideaal zijn. Kijken wie er aan je lunch heeft gezeten bijvoorbeeld.

Thuis heeft een smart fridge meer nut. Zo kan je het nieuws van de dag bekijken op het scherm in de deur, terwijl je het eten aan het bereiden bent. Of je kijkt een gezellig programma om de dag lekker rustig af te sluiten. Als je hulp nodig hebt bij het koken kan je uiteraard ook een recept op het scherm toveren.

Tenslotte kan je ook je entertainment bedienen via het scherm op de deur. Koken met goede muziek er bij is zoveel leuker. Of je ook je multiroom systeem via een app op de deur kunt bedienen is op dit moment nog niet duidelijk, maar dit gaat ongetwijfeld gebeuren. Laat de toekomst maar komen!

Dit bericht is mogelijk gemaakt door Blokker.