GoPro Hero 8 Black

GoPro maakt webcam van Hero 8

We werken nog steeds massaal thuis, dus een goede webcam is geen overbodige luxe. De camera in je laptop gebruiken werkt natuurlijk prima, maar als het over kwaliteit gaat is het misschien niet de beste keuze. GoPro komt daarom met een update voor de Hero 8 Black die je action-cam ook inzetbaar maakt als webcam.

De GoPro Hero 8 Black is met een prijs van €379 op dit moment geen goedkope optie. Gelukkig zie je dat wel terug in de beeldkwaliteit.

De software, die nog wel in het beta stadium verkeert, zorgt er voor dat je camera via de USB-C kabel op je computer aangesloten kan worden. Je moet hiervoor wel de meest recente firmware installeren en de GoPro Webcam Desktop Utility installeren.

Veel camera-fabrikanten hebben de laatste tijd aangepaste software gepubliceerd om het thuiswerken rondom Covid-19 makkelijker te maken. Na de eerste paar dagen waren de meeste webcams al uitverkocht. Goede move van GoPro.

De GoPro Hero 8 Black werkt met vrijwel alle videoconferencing-tools. Onder andere Google Meet, Microsoft Teams en Skype worden ondersteund. De software werkt echter alleen nog op Macs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts