Dit is de Playstation 5 Dualsense-controller 1

Dit is de Playstation 5 Dualsense-controller

Sony heeft de controller voor de Playstation 5 onthuld. De DualSense-controller heeft een futuristische look gekregen met een grotendeels witte behuizing. Wij krijgen alvast zin om lekker te gaan gamen met de PS5. Helaas moeten we daar nog even geduld voor hebben.

Het uiterlijk van de DualSense controller lijkt veel op de DualShock controller die bij de PS4 wordt geleverd. Naast het witte deel van de grepen zijn de duim-sticks nog wel zwart, net als de triggers. Dit zal er in ieder geval voor zorgen dat de controller er niet bovengemiddeld snel vies uit gaat zien, altijd een risico bij wit.

Net als bij de Dualshock controller heeft de nieuwe DualSense een led-strip, maar nu zijn dat er twee geworden, aan weerszijden van de touchpad. Deze kleuren mee met het spel, zoals we ook bij de huidige controller zien.

Haptic feedback

Een grote verbetering is de trilfunctie. De DualSense is voorzien van haptische feedback, volgens Sony een flinke upgrade. Deze techniek zou een veel realistischer en nauwkeuriger weergave geven van de effecten die je op het scherm ziet. Ben je aan het racen? Dan voel je nu nog beter wat de ondergrond is waarop je rijdt, hoeveel grip je hebt en hoeveel harder je nog door de bocht kunt. Voor de casual gamers die geen stuurwiel gebruiken is dit een zeer welkome verbetering.

Ook kan de weerstand van de triggers achterop worden aangepast afhankelijk van wat je in het spel doet. Zo moet volgens Sony bijvoorbeeld de spanning van het schieten met pijl en boog voelbaar worden.

Nieuwe features

Verder heeft de controller nog wat verbeteringen en veranderingen. Zo zit aan de achterkant nu een USB-C-aansluiting waarmee hij kan worden opgeladen. No-brainer natuurlijk, micro-usb is echt niet meer van de tijd. In de controller zitten daarnaast microfoons, zodat mensen met andere spelers kunnen praten zonder een headset te gebruiken.

Ook is de Share-knop verdwenen. Die is vervangen door een andere knop genaamd Create. Deze zou ongeveer dezelfde functies bieden, maar wat precies is nog onduidelijk.

Meer details vind je op de website van Sony.

Related Posts
Teufel Cage game headset 3
Lees meer

Teufel Cage game headset

De best mogelijke gaming sound, glasheldere gesprekken, optimaal draagcomfort en zo robuust als een tank: de Teufel CAGE…
Razer Forge TV Bundel nu te pre-orderen 7
Lees meer

Razer Forge TV Bundel nu te pre-orderen

Op de CES werd de Razer Forge TV al aangekondigd. Het is inmiddels mogelijk de "Forge TV Bundel" te preorderen. De bundel bestaat uit de console inclusief een premium controller.