fbpx

Hoewel de iPhone 7 niet standaard is uitgerust met draadloos opladen, bestaan er opties om dit toch mogelijk te maken. Want als je eenmaal op die draadloze trein gesprongen bent, wil je niet meer terug. Volg even mee:

1. Een draad kan je een enkeltje ‘eerste hulp’ opleveren

2. Een draad brengt het slechtste in jou naar boven

3. Een draad kan je je auto kosten

4. Een draad kan je ziek maken

5. Een draad kan je heel belachelijk maken

6. Een draad kan je pijn doen op plaatsen waar je liever nooit pijn hebt

7. Een draad kan wraak nemen

8. Een draad kan zelfs politici er idioot laten uitzien

9. En al die draden samen: alleen maar rommel

10. Een draad lijkt altijd leuk, maar dat is het nooit

Draadloos opladen

Het principe is simpel: je smartphone wordt opgeladen zonder dat je toestel aangesloten moet worden met een (gevaarlijke, irritante, soep-van-spaghetti-draden) draad. Uiteraard wordt het draadloze laadstation wel verbonden met een energiebron. De energie moet tenslotte ergens vandaag komen. Denk aan je elektrische tandenborstel. Deze werkt op dezelfde technologie (Qi). In dit artikel gingen we er al dieper op.

Het draadloos opladen heeft alleen maar voordelen:

  • corrosie zal minder voorkomen (bv als je je smartphone hebt opgeladen met een ietwat vochtige USB-kabel, kan dit lijden tot corrosie en bijgevolg stukgaan)
  • dagelijkse slijtage zal minder vlug voorkomen (doordat je de mini-USB-kabel minder in-en-uithaalt want de connector is één van de zwakste plekken van een smartphone)

Wat is Qi?

Het dock van de Qi-oplader bevat een spoel die een elektromagnetisch veld uitstraalt. Het apparaat dat over Qi-technologie beschikt heeft eenzelfde spoel die het elektromagnetisch veld absorbeert en vervolgens de accu met energie vult. Bij de huidige Qi-opladers kun je het apparaat binnen een straal van 4 centimeter van het dock houden om het apparaat op te laden.

Draadloos opladen iPhone 7

Zoals eerder gezegd is de iPhone 7 niet standaard uitgerust met de mogelijkheid draadloos op te laden. Wij geven je 2 manieren hoe je dit eenvoudig kan aanpassen.

  1. Aircharge: charging case

charging-case-iphone

De Aircharge is te koop voor de prijs van €38,99

2. Aircharge Apple lightning MFi Wireless Charging Receiver

aircharge-apple-lightning-mfi-wireless-charging-receiver-p55435-300

Deze Charging receiver is te koop voor de prijs van €27,99

Deze manier van draadloos opladen werkt overigens voor elke Apple telefoon, dus niet alleen de iPhone 7 kun je er draadloos mee opladen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*