fbpx

Rondneuzen op de grootste gadgetbeurs CES is te gek. Wat een heerlijke overdaad aan het nieuwste van het állernieuwste! De technologische wereld is constant in beweging en het wordt almaar beter. Nergens zie je dat zo duidelijk als op CES in Las Vegas. Wat mij betreft zijn dit de 5 grootste trends voor 2014:

1. UHD-TV’s zijn booming in 2014, maar écht bijzonder worden de Curved UHD TV’s die komend jaar verschijnen. De combinatie van de fenomenale beeldkwaliteit van UHD (4x zo scherp als de TV die je nu thuis hebt) met de gebogen schermen zorgt voor een onvervalste bioscoopbeleving in je huiskamer. Zo komt James Franco wel heel erg dichtbij, het lijkt wel of hij náást je zit…

2. Weg met al die kabels. Met het Audio Multiroom speaker systeem van Samsung is het een kwestie van de gratis app downloaden en via je smartphone of tablet klinkt 24 uur lang Happy overal in je huis. Ja, daar word je zeker happy van!

3. Atlas, die figuur uit de Griekse mythologie, droeg de wereld op zijn schouders. Wat zou ik hem gunnen dat hij nu zou leven. Tegenwoordig dragen we de wereld (internet) om onze pols of op onze neus, bijvoorbeeld Google Glass. Zelf ben ik fan van de GALAXY Gear. Ik hoef nooit meer in mijn tas te zoeken naar mijn telefoon om de laatste Whatsapp-berichtjes te lezen. Met een blik op mijn pols weet ik alles wat ik moet weten.

Foto Anne ter Braak

4. Nieuw op CES 2014: met een speciale app op je smartphone bedien je al je apparatuur in huis, waar ter wereld je ook bent. Zeg je ‘ik ga weg’ tegen je smartwatch, dan gaat het licht uit, de vaatwasser aan en start je robotstofzuiger zijn motoren. Met Smart Home biedt Samsung een begin van wat er in de toekomst allemaal mogelijk wordt. Voer voor trendsetters!

5. Fitnessapps worden steeds indrukwekkender. De combinatie van draagbare sensoren en je smartphone zie je bijvoorbeeld terug in Nike’s Fuelband, waarmee jij je favoriete looprondje meet en de sportieve strijd aangaat met je vriendinnen. Nu vooral nog erg leuk, maar het is een kwestie van tijd voordat deze apps je helpen nog fitter te zijn.

Samsung CES 2014 1

Samsung CES 2014 2

Samsung CES 2014 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*