fbpx

Warme zonnestralen, opkomende krokussen, de eerste lammetjes. Aah, voel je die lentekriebels? Hoogste tijd voor een grote schoonmaak in huis. En als je dan toch bezig bent: haal meteen je smartphone erbij. Microsoft geeft je acht tips voor een lente-proof smartphone.

image006

Ruim je startscherm op

Een goed begin is het halve werk. De eerste taak is dus je startscherm. Categoriseer je apps in groepen en bekijk ze kritisch: gebruik je een app niet of nauwelijks, verwijder ‘m dan van het startscherm. Ruil ‘m bijvoorbeeld in voor de TileArt-app. Daarmee orden je heel simpel het startscherm van je smartphone. En om het helemaal af te maken, breng je een persoonlijke touch aan met een van je eigen afbeeldingen als achtergrond – je favoriete vakantiefoto bijvoorbeeld.

Zet je gegevens achter slot en grendel

Onderwerp je smartphone aan een grondig onderzoek. Heb je echt al je waardevolle informatie beveiligd met een wachtwoord? Kan iemand zomaar in jouw smartphone als je ‘m ergens verliest? Ga ook na of je wachtwoorden wel sterk genoeg zijn. Zo verklein je de kans dat hackers ze kraken en in je cloud kunnen komen. Veiligheid gaat boven alles, dus is het ook raadzaam te controleren of grijpgrage kinderhanden niet per ongeluk je favoriete foto’s kunnen verwijderen.

Richt een virtuele speeltuin in

Wist je trouwens dat je je kind helemaal probleemloos met je Lumia kunt laten spelen in de Speelhoek (te vinden onder Instellingen)? Op deze plek kan je kind z’n gang gaan met de games, apps, muziek en video’s die jij daar hebt neergezet. Al het andere op je smartphone is voor hem of haar niet toegankelijk, want je wilt natuurlijk niet dat ineens al je e-mails verdwenen zijn…

Zorg voor muzikale omlijsting

Bewezen feit: schoonmaken gaat een stuk effectiever als je ondertussen luistert naar muziek of een podcast. Dus stel een toffe playlist samen op Spotify of MixRadio en klaar die klus!

Ga voor draadloos

Zeg jij: foto’s opslaan, muziek downloaden, je smartphone opladen? Dan zeggen wij: OneDrive, Spotify, draadloze oplader. Draden zijn dankzij talloze clouddiensten verleden tijd. Ben je toch aan die snoeren gehecht, voorkom dan wel die bekende dradenwarboel. Label ze, houd ze recht met een klip en rol ze op met zo’n handige katrol.

Maak een einde aan stapels papier

Al je notities, recepten, financiële overzichten en to-do-lijsten altijd binnen handbereik – klinkt dat niet ideaal? Gebruik je smartphone als één centrale opslagplaats. Synchroniseer bijvoorbeeld je computer met je smartphone, bewaar documenten in de cloud en lees Amazon Kindle eBooks meteen vanuit de app. Digitaliseer je leven met OneDrive en je hoeft nooit meer stapels papier te doorzoeken.

Blijf altijd up-to-date

Klinkt logisch, wordt toch vaak vergeten: check regelmatig of er nieuwe systeemupdates zijn. En zorg ervoor dat je altijd de laatste versie van je apps hebt draaien. Zo hou je je smartphone tip-top in vorm.

Desinfecteer

Toch nog even over die buitenkant. Bedenk je eens waar je je smartphone allemaal mee naar toe neemt. De sportschool, een restaurant, de wc? Hij komt met veel meer bacteriën in aanraking dan je je ooit kunt voorstellen. Een grondige desinfectie zo nu en dan kan dus geen kwaad. Gebruik gewoon een mix van schoonmaakazijn en water. Of kies voor zo’n handig wegwerpdoekje, dat speciaal voor smartphones gemaakt is en het scherm niet aantast. Kind kan de was doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*