Bijna zomer, tijd voor een slimme zonnebril!

Op zoek naar een stijlvolle zonnebril die je ook nog eens als hoofdtelefoon kan gebruiken, of misschien zelfs eentje die augmented reality-ervaringen ondersteunt? Slimme brillen – of smart glasses – zijn een van de leukste en meest futuristische, draagbare gadgets van deze tijd. 

Van eenvoudige slimme brillen tot slimme en stijlvolle brillen met geweldige toepassingen in een breed scala aan situaties. De prijzen variëren enorm; hoe geavanceerder de bril is, hoe duurder natuurlijk.

Als deze technologie nog een beetje teveel voor je is, dan geef je misschien toch de voorkeur aan een draadloze hoofdtelefoon plus een coole zonnebril, maar weet in ieder geval dat een prachtige slimme zonnebril tot je mogelijkheden behoort!

Waar worden slimme brillen voor gebruikt?

In veel bedrijfstakken kan een slimme bril een onschatbaar trainingshulpmiddel zijn.

De meeste van deze slimme brillen zijn dan ook uitgerust met camera’s en microfoons die hoogwaardige video’s kunnen produceren.

Deze brillen maken het mogelijk digitale informatie ‘over de echte wereld heen te leggen’, waardoor een bepaalde situatie of activiteit in de echte wereld kan worden verbeterd of uitgebreid door middel van aanwijzingen of andere nuttige informatie die recht voor de ogen van de brildrager gebeuren. 

De minder exclusieve, simpelere slimme zonnebrillen, zijn gewoon leuke gadgets waarmee je naar muziek kunt luisteren of kunt telefoneren en die toevallig nog cool staan ook. 

Wat kan een slimme zonnebril allemaal?

Misschien is het je toch niet helemaal duidelijk wat zo’n bril nu eigenlijk precies kan, dus geven we je graag antwoord op deze vraag. Een slimme zonnebril kan:

  • draadloze audio ondersteunen
  • video’s opnemen 
  • telefoongesprekken beantwoorden 

De meest geavanceerde bril kan echter ook nog

  • hersenactiviteit meten 
  • digitale informatie over de echte wereld heen leggen (dit gebeurt met behulp van kleine displays op de lenzen) 

Open-ear audio

Veel van de slimme zonnebrillen maken gebruik van open-ear audiotechnologie, wat inhoudt dat aan jouw oren geluid wordt geleverd, maar zonder deze te blokkeren of te bedekken zoals wel het geval is bij draadloze in-ears of traditionele koptelefoons. 

Deze smart sunglasses hebben gewoon strategisch geplaatste luidsprekers, die naast jouw gehoorkanaal zitten, in plaats van erin. Het geluid is dus voor jou heel goed hoorbaar, maar niet voor de mensen die naast je zitten. 

Er zijn ook slimme brillen die gebruik maken van beengeleiding, bij deze techniek worden de audio trillingen – via de botten in jouw schedel, jawel – rechtstreeks naar het binnenoor gestuurd.

Hoeveel kost een slimme bril? 

Als je een slimme zonnebril wil aanschaffen, zal je zien dat de prijzen behoorlijk uiteen kunnen lopen. 

De prijs van een eenvoudige slimme zonnebril begint rond de € 20, maar deze voorziet je alleen van Bluetooth-audio. De meer geavanceerde slimme zonnebrillen, hebben veel meer features, zoals directionele audio, motion tracking, AR-platform, gyroscoop, enzovoort. Deze kunnen rond de 200 of 300€ kosten.

En dan is er nog het absolute topsegment in slimme zonnebrillen, maar die zijn niet bedoeld voor consumenten, omdat de prijs gewoonweg ontoegankelijk is. Deze slimme zonnebrillen zijn geschikt voor bedrijven en geven je een volledige, top sci-fi ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts