AMIDuOS

AMIDuOS: Zonder nieuwe smartphone toch Android spellen spelen

AMIDuOS is software waarmee je je pc kunt omtoveren in een Android device. Hiermee kan je veel van je favoriete spellen en apps gebruiken, op je pc. Rob vertelt je er alles over.

Het is een populair tijdverdrijf, het spelen van een spelletje op de Android smartphone. Een nadeel is wel dat het scherm zo klein is. Natuurlijk kan je ook op je Android tablet spelen (als je die hebt) maar tegenwoordig is het ook mogelijk om Android apps op je Windows (7/8/10) te spelen dank zij AMIDuOS.

Uw Windows pc draait een ‘volledige versie’ van Android. Bij het opstarten van DuOS zie je het Android scherm van AMI maar dan in de (veel grotere) breedte van uw pc. Het is in eerste instantie even wennen, je ziet de Android apps maar dan op pc-formaat maar wel met de functionaliteit van de app, niet van de pc.

DuOS wordt standaard geleverd met een aantal apps op het apparaat, zoals bijvoorbeeld Amazon’s appstore. Hiermee kun je al Apps toevoegen aan DuOS. De Google Appstore wordt niet standaard geïnstalleerd (in verband met copyright) maar gelukkig staat op de site van DuOS een beschrijving en een link om dit alsnog te doen waarbij je de mogelijkheid hebt om je volledige inhoud van je Android smartphone (dus alle apps) op je Windows apparaat in DuOS te installeren.

De leverancier geeft aan dat de meeste Android apps zullen draaien op DuOS. Het is een kwestie van uitproberen of je favoriete apps erbij zitten. Het bekende spelletje BubbleWitch Saga 2 en Frozen Free Fall werkten niet, Threes en Flow weer wel (maar wel op Android beeldschermformaat).

duos screenshot duos screenshot 2

Touchscreens op de pc?

Smartphones en tablets zijn apparaten met een aanraakscherm. Hoe werkt dit dan bij DuOS? De muis en het toetsenbord (pijltjestoetsen) kun je gebruiken als alternatief voor het aanraakscherm. In het geval dat je pc een aanraakscherm heeft, dan kan je dat ook gebruiken. Ook webcams, microfoon en speakers worden gebruikt zodat je echt het idee hebt dat je een supergroot Android apparaat hebt. Je kunt makkelijk bestanden tussen DuOS en Windows delen en natuurlijk heeft je Android internettoegang.

Zelfs Whatsapp werkt op AMIDuOS, met dien verstande dat Whatsapp maar op een apparaat tegelijk actief kan zijn. Je Whatsapp op je mobiel wordt op dat moment dan uitgeschakeld.

DuOS wordt gemaakt door het bedrijf AMI (of American Megatrends Incorporated). Een bekende naam op het gebied van Windows pc’s omdat zij een leverancier zijn van het BIOS, het basic input/output system. Dit BIOS, zeg maar de hoogste besturing van je PC, zorgt ervoor dat deze kan opstarten.

Om AMIDuOS te kunnen gebruiken moet hardware virtualization technology (VT) ondersteund worden door het BIOS en, indien dit niet aanstaat, aangezet worden. Omdat er veel soorten BIOS zijn, kun je hiervoor het beste je pc-handleiding online raadplegen. De instelling waar je naar op zoek bent is de Intel Virtualization Technology (ook wel Intel VT) die op ENABLE moet worden gezet.

Kosten AMIDuOS

De kosten voor AMIDuOS zijn laag. Je kunt het programma een maand lang uit proberen. Bevalt het je dan kan je voor $15 een licentie kopen voor de Jellybean of Lollipopversie van Android. De installatie is veelal probleemloos, mocht het toch tegenvallen, dan is er support te vinden op de site van DuOS.

Voor de liefhebbers van Android apps of games een aanrader die ook nog eens een maand lang gratis uit te proberen is (inclusief de werking van je favoriete apps). Bent je na die tijd verslaafd geraakt aan DuOS dan is de prijs van €15 (Lollipop) of € 10 (Jellybean) een laagdrempelig obstakel.

1 comment
  1. Dan zou ik persoonlijk toch eerder voor BlueStacks gaan, deze is geheel gratis te gebruiken en de Google Playstore staat er standaard op.

Comments are closed.

Related Posts