fbpx

De titel van dit review is misschien een beetje misleidend, want er zijn meer draadloze in ear koptelefoons die werken. Omdat ik dit segment niet vaak voor test krijg heb ik is de eerste die ik daadwerkelijk werkend heb gekregen.  Dan moet wel gezegd worden dat dit genre bij mij niet al te veel langskomt maar van de twee eerdere modellen die ik op mijn bureau gekregen is dit de eerste die ook daadwerkelijk werkt.  Op de een of andere manier was er iedere keer iets aan de hand dat ervoor zorgen dat de koptelefoons niet werkte. De reviews van deze koptelefoons zjjn dan ook nooit gepubliceerd omdat een niet werkende koptelefoon een wel heel kort review zou opleveren.

Maar deze werken gelukkig wel.

In, op en over

Bij koptelefoons zijn wel een aantal  modellen te onderkennen:

  1. koptelefoons die in je oor gaan
  2. koptelefoons die op je oor zitten
  3. in koptelefoons die over je oor gaan

Daarnaast zijn er natuurlijk draadloze en bedrade modellen en natuurlijk met of zonder noise cancellation. Ieder van deze modellen heeft zo zijn voor en zijn nadelen. en ze zijn er in allerlei prijsklassen, grofweg van een paar euro tot meerdere honderden euro’s voor topmerken. Het model dat we in dit review bekijken, de 1More, met een prijs van rond de $ 100 aan de onderkant van het middensegment.

Vier kleuren: Roze, Goud, Groen en Zwart

De 1More Stylish True Wireless BT komt met een opberg- en oplaad case (microUSB) waarmee de koptelefoon drie maal kan worden opgeladen. JE kunt volgens de leverancier zo’n 6.5 uur luisteren wanneer deze volledig zijn opgeladen. Een korte oplaadsessie van15 minuten geeft je weer een paar uur luisterplezier. Er is een app te downloaden die een nogal vreemde (geautomatiseerde vertaalde) zin heeft :Smart demonen hoofdtelefoon sleutel tot het verbranden). Geen idee wat de oorspronkelijke zin was. Iets met smart burn in waarschijnlijk wat een van de functionaliteiten is van de app. Met burn-in wordt het versnellen van het proces bedoeld wat je krijgt als je de koptelefoon gebruikt. Volgens liefhebbers krijg je hierdoor sneller een beter geluid. Sceptici zeggen dat het onzin is, je denkt alleen maar dat het beter klinkt omdat je dat verwacht.

 

De koptelefoons / plugs zitten lekker in je oor. Ik heb bij alle types na een tijdje wel dat ik de koptelefoons even af of uit doe, gewoon omdat het me wat irriteert. Alleen bij bone conductivity (zoals AfterShokz) heb ik dat niet maar dan zit de loptelefoon ook voor je oor en komt het geluid via het bot.

Functionaliteit

De functionaliteit koptelefoons is relatief beperkt in de zin dat iedere earplug maar een knop heeft. De koptelefoons gaan automatisch aan en uit als ze uit de case worden gehaald. Daarnaast kan je door beide knoppen ingedrukt te houden de koptelefoon aan en uitzetten. Aan zetten is ingedrukt houden voor 2 seconden, uitzetten is vier seconden.

Daarnaast hebben de knoppen afzonderlijk ook nog een functie:

links :

  1. opnemen / ophangen telefoon is een click
  2. weigeren telefoon ingdrukt houden

rechts :

  1. play / pauze is een click
  2. volgende track is dubbelklik
  3. vorige track is drie maal klik

Een volumeknop zit er niet op, het volume wordt natuurlijk in dat geval bestuurd door de smartphone, tablet of pc waarmee de verbinding wordt gemaakt. JE kunt de plugs ook afzonderlijk pairen.

Geluid

Natuurlijk is goed geluid een belangrijk aspect, samen met draagcomfort

Oordeel en kosten

Met een prijs van $99.99 is 1More een prettig geprijsde koptelefoon. Te koop via onder andere de website van 1More.