Parrot Hydrofoil Orka minidrone

Review: Parrot Hydrofoil Orak – drone & boot

Na de Parrot Mars cargo drone testte Thijs de Hydrofoil Orak. Dit is een drone met een draagvleugelboot onderstel en daar kan je verrassend leuk mee varen.

Varen met een drone. Dat is niet de eerste gedachte die bij mij opkwam toen ik werd gevraagd de Parrot Hydrofoil Orak minidrone te testen. Maar het was verrassend leuk en eenvoudig!

Parrot Hydrofoil Orak minidrone

In de doos

De Parrot Hydrofoil Orak minidrone is een tweedelige drone. De basis is een minidrone gelijk aan de Mars cargo drone (zonder opzetstukken). Met een simpele klik monteer je deze op een draagvleugelboot. Deze moet je uit de doos zelf in elkaar zetten. De minidrone zelf is 15 x 15 x 4 cm en weegt slechts 58 gram. Als draagvleugelboot is hij 32 x 34 x 14 cm en weegt hij 247 gram. Een echt lichtgewicht.

Als vliegende drone is hij hetzelfde als de Parrot Mars Airborne Cargo minidrone, dus daar ga ik nu verder niet op in. We gaan varen!

Varen met de Hydrofoil Orak

Als je de Hydrofoil Orak in het water legt, ligt de drone plat op de boot. Als je in de app ‘take-off’ kiest, gaat de drone aan en klapt omhoog waardoor deze verticaal komt te staan. Hierdoor wordt het de aandrijving van de draagvleugelboot. Best ingenieus!

Het sturen met de boot is eenvoudiger dan met een van de vliegende drones, simpelweg omdat er veel minder mogelijkheden zijn. Links, rechts en vooruit, dat is het. Achteruit varen kan niet, en een backflip ook niet. Mijn zoon vond uit dat een draai om de as ook mogelijk is, door zonder take-off naar links of rechts te sturen. Slechts 2 van de 4 rotoren gaan dan aan, en hij draait één kant op om zijn as. Handig als hij vastzit en je niet geholpen bent met voorwaartse beweging.
Wat mooi is om te zien is dat de boot bij voldoende snelheid als een echte draagvleugelboot zich verheft uit het water. Hij kan wel 5 centimeter ‘los komen’ van het water als hij zijn topsnelheid van 10 km/h bereikt.

Net als de andere minidrones heeft de accu een korte speeltijd, zo’n 10 minuten. De app geeft duidelijk aan dat de accu bijna leeg is. Een nieuwe ‘take-off’ is dan niet meer mogelijk.

Een nadeel dat ik zelf ondervond is dat obstakelvrij water nodig is voor een goede vaart. In een van de testvijvers liep de drone op volle snelheid vast in de waterplanten en sloeg over de kop. Gevolg was een nat pak voor mij en uitgelachen worden door mijn zoon. Na een nachtje in een badje met rijst kwam de verzopen drone weer tot leven.

Mijn mening over de Hydrofoil Orak

Het varen met deze drone is een stuk eenvoudiger dan met de vliegende varianten. En het effect van de draagvleugels is gaaf om te zien. Daarnaast heb je ook een gewone drone waar je mee kan vliegen en stunten. Nadeel is dat hij, als boot, schoon water het fijnst vindt. Of je moet van zwemmen houden ?

Prijs en beschikbaarheid

De Parrot Hydrofoil Orak heeft een adviesprijs van €149 en is onder andere te koop bij bol.com. Hij heeft ook een zusje, de Parrot Hydrofoil Newz en die is wit/bruin.


[bol_product_links block_id=”bol_57e57c7224723_selected-products” products=”9200000046315684,9200000046315686,9200000046315682″ name=”Parrot Hydrofoil” sub_id=”Thijs” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Review: JBL E40 BT 11
Lees meer

Review: JBL E40 BT

Je loopt eens door de winkel en denkt: “Misschien moet ik weer eens kijken naar een nieuwe koptelefoon”.…