Pioneers nieuwe netwerkaudiospeler: klein maar fijn! 1

Pioneers nieuwe netwerkaudiospeler: klein maar fijn!

Pioneer heeft recent een hele reeks aan nieuwe compacte audio apparatuur gelanceerd. Naast een nieuwe SX-P01 stereo ontvanger zat daar ook de N-P01 netwerkaudiospeler bij!

Pioneer heeft recent een hele reeks aan nieuwe compacte audio-apparatuur gelanceerd. Naast een nieuwe SX-P01 stereo-ontvanger zat daar ook de N-P01 netwerkaudiospeler bij! Met een adviesprijs van €399,- en een enorme veelzijdigheid aan bestandsindelingen en koppelmogelijkheden met bestaande audio-installaties sprong hij in het oog.

Netwerkaudiospeler N-P01

De N-P01 netwerkaudiospeler maakt deel uit van het uit compacte componenten opgebouwde hifi-systeem P2 van Pioneer, maar deze speler kan worden aangesloten op elk hifi-systeem! Aan welk systeem de N-P01 ook is gekoppeld, zijn technische kenmerken zijn pas echt indrukwekkend.

N_P01_S_lifestyle_2_MEDIUM_N4D

De N-P01 kan muziek van een pc, Mac of NAS (Network Attached Storage) streamen via een bekabelde verbinding of wifi en biedt toegang tot internetradio (ondersteund door vTuner). Je kunt ook muziek naar de N-P01 streamen via je telefoon of tablet via Bluetooth. En als klap op de voorpijl is de N-P01 compatibel met AirPlay en biedt het systeem toegang tot de immens populaire muziekdienst Spotify!

Via de USB-poort aan de voorkant kun je een iPod, iPhone, iPad of  ander USB-apparaten aansluiten op het systeem. De N-P01 speelt mp3-, WMA-, WAV-, AAC-, FLAC-, ALAC- en AIFF-bestanden af, net als audiobestanden in hoge resolutie in WAV-, FLAC-, ALAC-, AIFF- en DSD-formaat (2,8 MHz).
“Met de ingebouwde 192kHz-/32bits-DAC worden de digitale bestanden geconverteerd in pure muziek waarbij alle dynamiek en zelfs de kleinste nuances van het originele signaal behouden blijven.” Aldus Pioneer.

Het bladeren door de verschillende nummers gaat erg makkelijk door het lcd-kleurendisplay aan de voorkant. Dit is alles worden bestuurd met de Pioneer ControlApp, die gratis beschikbaar is voor iPhone, iPod touch en iPad in de App Store. Een Android-versie is gratis te downloaden in de Google Play store.

Related Posts