Parrot's Minidrones: gadgets waar kinderen van dromen 1

Parrot’s Minidrones: gadgets waar kinderen van dromen

Op 6 juni introduceerde Parrot in Amsterdam twee nieuwe (mini) drones: Rolling Spider en Jumping Sumo. Twee nieuwe gadgets die bij veel kinderen een wow-effect zullen geven. Intogadgets.nl was erbij en testte de twee prototypes.

parrot space

Rolling spider

De Rolling spider is een lichte drone (55 g) die zowel binnen als buiten kan worden gevlogen. Onze test was binnen en dan is het al een hele tour om gewend te raken aan de besturing via Freeflight 3.0.  Naast het traditionele vliegen wat we kennen van de normale drones kan de rolling spider met wielen die je er aan vast maakt ook over de grond rijden en zelfs tegen de muur op.

De besturing gaat via Bluetooth en heeft een range van ongeveer 20 meter. Met een volledig opgeladen batterij kan je ongeveer 8 minuten vliegen, zo zegt Parrot zelf. De besturing is simpel, maar duurt wel even om het goed in de vingers te krijgen. In ieder geval langer dan de paar minuten die ik ermee kon spelen die middag.

Parrot's Minidrones: gadgets waar kinderen van dromen 4

Wat ik niet heb geprobeerd (want ja dat doe je niet bij een demo) is de Rolling Spider in de lucht gooien. Volgens de maker zien de sensoren dat de drone in de lucht hangt en beginnen de motoren te draaien en blijft hij in de lucht hangen. Wat ik wel heb geprobeerd is het maken van een salto, dat gaat met een druk op de knop.

Jumping Sumo

De Jumping Sumo bevindt zich meestal op de grond, tenzij hij er vanaf spring, bijvoorbeeld in je hand.

Parrot's Minidrones: gadgets waar kinderen van dromen 6

De twee grote wielen die je ook in kan klappen (en dus ook weer uit) maken van de Sumo een soort race-auto. Maar dan wel een die zo maar even op de tafel spring (maximaal 80 cm) en live (VGA) videobeelden naar je smartphone of tablet zendt. Er zit namelijk een camera in waarmee je live streaming kunt doen van datgene wat de Sumo ziet. De Sumo is door de twee wielen extreem manouvreerbaar en door allemaal standaard trucks in de Freeflight 3 app (dezelfde als bij de Rolling Spider) makkelijk te bedienen.

Ook bij de Jumping Sumo was het in de rij staan om hem te proberen. Ik heb zeker wat rondjes gemaakt en ook hierbij geldt dat je zeker een tijdje nodig hebt voordat je feilloos tussen obstakels en familieleden kunt doorracen.

De batterijduur is ongeveer 20 minuten spelen, daarna moet deze weer worden opgeladen.

Welke is leuker?

Ik heb er kort mee gespeeld en ben er nog niet uit. De Sumo is wat steviger en heeft een camera, de Spider vliegt en rijdt over de muur en het plafond. Beide hebben ze onmiskenbaar een enorme wow -factor voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

Ik denk dat ik ze beide nog eens goed moet testen (de testexemplaren krijgen we eind juli) en dan kan ik pas een gewogen oordeel geven hierover 😉 Zonder dollen, twee ontzettend gave gadgets of eigenlijk gewoon modern speelgoed.

Is dan alles positief over de Minidrones? Qua spelplezier lijkt het me wel, alhoewel ik me afvraag hoe lang kinderen dit leuk vinden. De Sumo kan je in ieder geval nog allerlei parkoersen laten afleggen als een extra spel-element. Een echt nadeel is de relatief korte tijd dat je ermee kunt spelen, 8 minuten voor de Spider en 20 minuten voor de Sumo. Daarna moeten de batterijen weer opgeladen worden.

Ook de prijs is gevoelsmatig aan de hoge kant, € 159 is toch te hoog als verjaardagscadeautje in mijn beleving. Maar misschien dat anderen daar anders over denken.

Prijs en beschikbaarheid

Beschikbaar in augustus 2014. Prijs voor de Jumping Sumo en de Rolling Spider € 159. Verkrijgbaar bij o.a. Coolblue en Media Markt.

Besturing gaat via de FreeFlight 3 app  voor smartphones of tablets met iOS en Android en voor Windows 8.1 en Windows Phone 8.1.

Related Posts
VanMoof S5 en A5 14
Lees meer

VanMoof S5 en A5

Nieuwe S5 en A5 kosten €2498 en zijn nu te bestellen Levering start juli 2022 Krachtsensor en nieuwe…