Nieuwtje: een router voor het 'moderne' gezin 1

Nieuwtje: een router voor het ‘moderne’ gezin

Je kunt veel zeggen van Linksys, maar ze hebben in ieder geval wel mooie titels voor hun persberichten. Zo ontvingen we ‘Nieuwe Linksys AC1900 router voor modern gezin’. Dat belooft veel! Eens kijken wat een gezin modern maakt. Volgens de fabrikant geeft de 802.11ac Wave 2 MU-MIMO-technologie (volg je het nog?) het gevoel dat elk apparaat gebruik maakt van een eigen router.

Nu dan wat ze er echt mee bedoelen. Deze technologie zorgt ervoor dat de antennes aparte netwerken kunnen opzetten. Bij de router die de meeste mensen thuis hebben staan, worden de antennes gecombineerd tot één netwerk, bij deze router worden ze dus gescheiden. In theorie betekent dit, dat je dus minder storing krijgt tussen de verbonden apparaten. In de praktijk zijn er nog wat problemen mee: zo zijn er nog amper devices die dit ondersteunen en de routers die het ondersteunen, zijn over het algemeen een stuk duurder.

Terug naar de router voor het moderne gezin: volgens Linksys kost een 4k-stream 20 Mbit en dus is het handig dat hun device 1,9Gbit kan versturen. Bij gelijktijdig gebruik van 85 apparaten, zit hij dus aan z’n top. Moet voldoende zijn.linksys-li-EA7500-1

 

Zoals tegenwoordig -helaas- standaard, zitten er 4 Gbit-poorten voor vaste aansluitingen op het device. Helaas, omdat wat mij betreft het er inmiddels meer mogen zijn. Er zitten ook nog twee USB-poorten op, waarvan één versie 3.0 en de ander 2.0. Hierop kun je bijvoorbeeld een printer of een externe harde schijf aansluiten, zodat je die kunt delen met alle gebruikers.

Samengevat: een leuke nieuwe router van Linksys. MU-MIMO is wellicht een goede optie voor de toekomst, maar ik zou persoonlijk wachten tot er meer devices zijn die het ondersteunen. Verder zul je geen miskoop doen aan dit apparaat. Hij is vanaf woensdag 24 februari beschikbaar voor een adviesprijs van €179,99 euro. Ik vraag me nog steeds af wat de bedoeling is van de kop van het persbericht is, trouwens.

Related Posts