Nieuw van Teufel Audio: de iTeufel Air Blue 1

Nieuw van Teufel Audio: de iTeufel Air Blue

Teufel Audio introduceert de iTeufel Air Blue, een compacte speaker voor Airplay, Bluetooth en Spotify Connect. De iTeufel Air Blue is de opvolger van deAirPlay speaker en ziet er ook nagenoeg hetzelfde uit.

iTeufel-front

Naast de mogelijkheid om  muziek draadloos af te spelen, ontvangt de iTeufel Air Blue volgens Teufel productmanager Maximilian Boit ook audio via Bluetooth 4.0 en ondersteunt de speaker als een van de eerste het onlangs geïntroduceerde Spotify Connect. “Computers, smartphones, tablets, streamingdiensten: onze muziek komt vandaag de dag van verschillende bronnen. Met de iTeufel Air Blue biedt Teufel een passende speaker voor al die bronnen. Of muziek nu van Apple systemen per AirPlay komt, of van een apparaat met Bluetooth wordt afgespeeld, de iTeufel Air Blue speelt de muziek draadloos af.

iTeufel-rear

Streaming met Spotify Connect

Met de nieuwe Connect functie van Spotify kun je de muziekweergave rechtstreeks met de Spotify-App via de iTeufel Air Blue afspelen. “Zojuist nog onderweg, bij thuiskomst neemt de iTeufel Air Blue met een druk op het luidsprekersymbool de streamingfunctie over. Het mooie daarbij is dat een telefoongesprek de muziekweergave niet onderbreekt. Bovendien kan de weergave van de muziek via Spotify ook direct via de knoppen van de iTeufel Air Blue worden bediend,” aldus Boit.

iTeufel-front-side

AirPlay en Bluetooth voor draadloze weergave

De iTeufel Air Blue ontvangt volgens Boit ook muziek via Bluetooth. “De actuele Bluetooth standaard 4.0 inclusief aptX-Codec biedt voor het eerst genoeg bandbreedte voor muziek in hoge kwaliteit. De iTeufel Air Blue is geschikt voor alle Bluetooth-geschikte smartphones en tablets. AirPlay ondersteunt draadloze overdracht van filmgeluid vanaf iPad of laptop met 2.1 geluid: synchroon met het beeld en op hoog niveau. De geïntegreerde versterker met 100 Watt vermogen stuurt twee midrange en tweeters en een ingebouwde subwoofer aan in stereoweergave.

Een goede ontwikkeling, deze Bluetooth-versie, nadat collegablogger Annelies al eerder concludeerde dat voor zoveel geld een dergelijke speaker wel meer functies mag bieden dan alleen AirPlay.

De iTeufel Air Blue is per direct verkrijgbaar in de webshop van Teufel Audio voor de prijs van 499 euro.

Related Posts