Nieuw lijn topmodellen van Philips: de 9800 met Android-besturing 1

Nieuw lijn topmodellen van Philips: de 9800 met Android-besturing

Een nieuw vlaggenschip dus uit de fabriek van TP Vision, het bedrijf achter de televisies van Philips. Een zogenaamde smart tv is niets bijzonders meer en dus gaat TP Vision een stap verder.

Android

Het topmodel, de 65PUS9809, is uitgerust met een Hexa-core chip (6 kernen) die er voor moet zorgen dat Android 4.2 Jelly Bean soepel draait. Waarom er niet voor Android 4.4 Kit Kat is gekozen is mij niet bekend. Het grote voordeel van Android op je tv is natuurlijk het feit dat de Google Play Store beschikbaar is en dat geeft behoorlijk wat mogelijkheden voor het gebruik van de vele apps die beschikbaar zijn. Wel is het afwachten of apps er goed uit zien op een groot formaat beeld. Apps zijn immers ontworpen voor veel kleinere beeldschermen.

In een eerder nieuwsbericht sprak ik al mijn twijfels uit over Android als besturingssysteem voor beeld-producerende apparaten. Al vaak is gebleken dat het lang niet altijd garant staat voor een soepele, goede werking. Maar omdat het topmodellen betreft met een navenant prijskaartje en zeer krachtige hardware denk ik dat het in de Philips 9800-serie wel goed zit met de prestaties. Daar komt nog bij dat Android flink is door-ontwikkeld en de recente uitvoering van Google ‘s OS is stukken beter toegerust voor dit soort doeleinden.

 Ultra HD en 4-zijdig Ambilight

Met een beelddiagonaal van 65 inch (164 cm) is dit dus een echte grote jongen. De resolutie is 3840×2160 pixels en daarmee mag deze Philips de marketingterm ‘Ultra HD’ dragen. Met Ultra resolution zoals TP Vision dat noemt kunnen ”gewone’ full HD beelden worden ge-upgrade naar Ultra HD.

De Philips 65PUS9809 beschikt over 4-zijdig Ambilight dat door middel van software en met behulp van de afstandsbediening naar wens sterker of zwakker ingesteld kan worden.

Beschikbaarheid

De 9800-serie is in Nederland verkrijgbaar in het 3e kwartaal van dit jaar. Wanneer dat precies zal zijn is nog onbekend. Dat geldt ook voor de prijs maar het ligt voor de hand dat die net als de tv in het topsegment zal liggen.

Related Posts
Samsung Galaxy Tab S2 aangekondigd 7
Lees meer

Samsung Galaxy Tab S2 aangekondigd

De Galaxy Tab S2 is door Samsung aangekondigd als de nieuwste telg in de Galaxy Tab Series. Lees meer over de specs en functies van deze nieuwe tablet.