Lenovo lanceert dunste convertible laptop op #CES2016 1

Lenovo lanceert dunste convertible laptop op #CES2016

Lenovo introduceert op de CES in Vegas de dunste convertible laptop, naar eigen zeggen uiteraard.

Naast een nog aan te kondigen samenwerking met Google voor project Tango op CES2016, introduceert Lenovo een indrukwekkend grote reeks nieuwe producten. Met name de YOGA laptop-serie werpt hoge ogen op vanwege de 900S, de dunste omklapbare laptop ter wereld, aldus Lenovo.

De Laptop is in een goud- en zilverkleurige versie beschikbaar
De Laptop is in een goud- en zilverkleurige versie beschikbaar

YOGA 900S laptop met m7 processor

De Yoga 900S biedt een QHD-scherm met 2560×1440 pixels. QHD staat voor Quad High Definition en is een standaard resolutie voor high-end monitors, televisies en tablets of laptops. De laptop is 12,7 millimeter dik en weegt slechts 998 gram. Hierdoor is de laptop 15 procent minder dik en 11 procent lichter dan de drie maanden geleden geïntroduceerde, weliswaar krachtigere, YOGA 900. Ter vergelijking: de HP Spectre x360 is 16 millimeter dik en weegt 1440 gram.

Naast Dolby Audio Premium, bevat de YOGA 900S een second-generation Intel Core m7 processor. Deze processor is voor gemiddelde gebruikers prima, maar er zijn betere CPU’s voor laptops verkrijgbaar. Daarentegen is het ook niet te verwachten dat een producent de dunste omklapbare laptop produceert, zonder hier en daar concessies te moeten doen.

Omklapbare laptop met lange batterijduur

De 900S wordt standaard met Windows 10 geleverd met tot 8 GB RAM geheugen en 512 GB SSD-opslagruimte. De YOGA 900S heeft een scherm dat in vier verschillende standen gedraaid kan worden. Dit zien we ook terug bij laptops van diverse andere merken en blijkt een handige toepassing te zijn voor het geven van kleine presentaties of demonstraties. Het scherm van de YOGA 900S kan je niet loskoppelen zoals bij de Surface, maar je kan hem wel enkel gebruiken als tablet, door toetsenbord onder het scherm te klappen.

De YOGA is voorzien van meerdere scharnieren
De YOGA is voorzien van meerdere scharnieren

Meestal gaat de batterij van kleine laptops niet lang mee. Ondanks het kleine formaat, is de door Lenovo geschatte levensduur van de batterij 10,5 uur. Dit is meer dan de YOGA 900 en relatief lang voor een zeer kleine laptop. Het moet in de praktijk natuurlijk nog maar blijken of de batterij van de Yoga 900S zodanig presteert. Wel is duidelijk dat Lenovo zich met name richt op het leveren van lange batterijlevensduur voor deze omklapbare laptops.

De laptop wordt aangeboden met beeldschermen tot 12.5 inch en een resolutie van 2,560 x 1,440 pixels. Daarnaast zijn Intel HD graphics ingebouwd, één USB 3.0 Type A port en één USB 3.0 Type C port met video-uitgang. De YOGA 900S heeft een startprijs van € 1299,-. Wanneer deze beschikbaar wordt in Nederland is nog niet bekend.

Andere Lenovo producten op CES2016

Lenovo introduceerde ook andere producten op de Consumer Electronics Show 2016 in Las Vegas. Onder andere Y-serie zal voor gamers interessant zijn. Zo introduceerde Lenovo naar eigen zeggen het eerste gebogen gaming monitorscherm, de Y27g RE. Ook de nieuwe PC van Lenovo, de ideacentre 610S heeft een interessante feature. Deze is voorzien van een afneembare draadloze beamer. Verder brengt Lenovo enkele nieuwe laptops uit, waaronder de ideapad 710s.

 

Related Posts
Sony Playstation 5 12
Lees meer

Sony Playstation 5

De geruchtenmolen draait op volle toeren, maar nu is het eindelijk bevestigd door Sony zelf. De Playstation 5…
Wiko Fever glow
Lees meer

Wiko FEVER: Glow-in-the-dark-smartphone

De Wiko Fever is een smartphone met glow-in-the-dark-effect. Door het toepassen van slimme technologie licht de smartphone op en ben je 'm nooit meer kwijt.