Google pakt uit: Android 5.0 Lollipop, Nexus 6 & 9 1

Google pakt uit: Android 5.0 Lollipop, Nexus 6 & 9

Android L blijkt nu Android Lollipop te heten en heeft nummer 5 gekregen. De laatste keer dat een Android een nieuw beginnummer kreeg was in 2011. De belangrijkste elementen van Android 5.0 zijn het zogenoemde Material Design, dus meer grote gekleurde vlakken en stevigere fonts, batterij-verlenging en verbeterde notificaties. Android 5.0 komt vlug beschikbaar voor alle recente Nexus-toestellen, zoals de Nexus 5, 4, 7 en 10.

Nexus-Family-730x375

Samen met Android 5.0 heeft Google ook nieuwe devices gepresenteerd die hier direct op gaan draaien. De Nexus 6 is de verwachte opvolger van de Nexus 5 en heeft een 5,9-inch display, dat is groter dan de iPhone 6 plus en de Galaxy Note 4. Het display is quadcore HD, dus met de scherpte zal het wel goed zitten. De Nexus 6 is tevens voorzien van een gestabiliseerde 13 Megapixel camera aan de achterzijde en een 2.0 Megapixel aan de voorzijde. Er zit een 2,7 Quadcore Snapdragon processor in deze door Motorola gebouwde Nexus, wat verklaart dat hij erg op de Moto X lijkt. Er zou ook een snellaad-optie zijn waarbij je de accu in 15 minuten weer voor 6 uur aan power kan voorzien. De Nexus 6 wordt verkrijgbaar in wit en blauw, maar wanneer hij naar Europa komt is nog niet duidelijk, waarschijnlijk later dit jaar.

De Nexus 9 die ook aangekondigd in, is gebouwd door HTC. De 9 is een 8,9 inch tablet met een 64-bit Nvidia processor en een beeldverhouding van 4:3. Het scherm wordt omvat door een frame van geborsteld staal. Deze Nexus krijgt een 8 Megapixel camera mee aan de achterzijde en aan 1,2 Megapixel aan de voorzijde.  Met een gewicht van 425 gram een lichtgewicht krachtpatser die vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar is bij MediaMarkt en Coolblue. Verkrijg in 2 “kleuren” (wit, zwart) en voor de 32Gb-versie betaal je 399 euro en voor de 64Gb 489 euro. Er komt later ook een soort clip-on-toetsenbord wat erg doet lijken aan de type-covers die Microsoft bij de Surface levert.

2 comments
    1. Ik las ergens dat deze 3 november uitkomt voor de Nexus-devices, maar uiteraard gaat de uitrol gespreid over een paar weken. Mijn ervaringen met Lollipop tot dus ver (developer preview op een Nexus 7) zijn vooral positief.

Comments are closed.

Related Posts