Acer kondigt nieuwe producten aan op #CES2015 1

Acer kondigt nieuwe producten aan op #CES2015

De Consumer Electronics Show in Las Vegas, een jaarlijks evenement waarbij fabrikanten wereldwijd nieuwe producten aankondigen en laten zien, is weer begonnen en Acer was er vlotjes bij met zijn aankondigingen. Zo komt het bedrijf met een 15.6inch Chromebook en game-monitoren met ‘ongekende eigenschappen’.

Om maar met de Chromebook te beginnen: de Chromebook 15 van Acer is de eerste Chromebook van het bedrijf met Intel Core i3 van de vijfde generatie en een Intel Celeron-processor op basis van de micro-architectuur Intel Broadwell.

Ac_-CB5-571_white-app-03

De Chromebook 15 zal met 2 verschillende schermen verkrijgbaar zijn, eentje met full hd-resolutie (1980×1280) en eentje met hd-resolutie op 1366×768. Beide krijgen een antiflikkeringslaag, zodat je minder last hebt van vervelende reflecties van licht. Er is een uitvoering met een Intel Core i3 5005U-processor van de vijfde generatie en een met een Intel Celeron 3205U-processor. Ze krijgen een solid state drive mee, dus bestanden openen of programma’s starten zal lekker snel gaan. De Chromebook 15 zal 2,2 kilo wegen.

De Chromebook 15 is verkrijgbaar als uitvoering met SSD-station van 16 of 32 GB en 2 of 4 GB RAM.(3) De precieze specificaties, prijzen en beschikbaarheid verschillen per land. De Chromebook 15 is met ingang van februari 2015 vanaf € 279,- verkrijgbaar in bepaalde landen in Europa.

Liquid Jade S en Liquid Z410 smartphones

Ze werden tijdens een bloggersevent waar ik een paar maanden geleden bij was al genoemd: de Liquid Jade S en Liquid Z410. Deze laatste in het lagere segment, goede prestaties voor een klein prijsje, en eentje wat meer in de mid range.

Jade-S-Black-01 Jade-S-Black-02

De Liquid Jade S is de eerste smartphone met de nieuwste 64-bits Octa-core-processor van MediaTek (MT6752M), die het toestel tot 2,5 keer sneller maakt dan de traditionele smartphones met quad-core die nu verkrijgbaar zijn (volgens Acer zelf overigens). Het toestel wordt geleverd met Android 4.4 Jelly Bean, maar is ook geschikt voor Android 5.0 Lollipop, dat later in 2015 wordt verwacht. Het is een 5-inch toestel van 7,78mm dik en slechts 116 gram. De Liquid Jade S heeft een 13MP-camera (F1.8) aan de achterkant en een 5MP-camera aan de voorzijde. Alle nieuwe toestellen van Acer komen overigens met het nieuwe AcerNAV, een gratis offline navigatie-app (TomTom). Bijzonder is dat het een dual sim-telefoon is (als je de micro SD-kaart eruit haalt). Acer stort zich helemaal op die markt, wat ik apart vind, omdat fabrikanten hier die markt jarenlang met rust hebben gelaten. Ik heb zo vaak geroepen dat ze eens normale toestellen met dual sim moesten uitbrengen…Tada! De Liquid Jade S is met ingang van januari in twee kleuren (Cosmic Black en Lunar White) vanaf € 299,- verkrijgbaar bij geselecteerde winkeliers in Benelux.

Liquid-Z410-Black-mood-01

De Liquid Z410 is een geinige smartphone voor als je niet teveel eisen hebt. Evenals zijn hierboven aangekondigde zusje, is deze ook LTE 4G-compatible. Het beschikt over een 4,5inch qHD-scherm, een 5MP-camera aan de achterkant en 2MP-camera aan de voorkant. De camera-app beschikt over allerlei leuke foefjes, zoals Presentation, waarmee je foto’s snel op een lege sheet zet en er aantekeningen op maakt. Je kunt de camera zelfs besturen met spraak. Met ‘cheese’ maakt het toestel een foto en met ‘selfie’ schakelt hij naar de camera aan de voorkant. Verder zijn er niet heel veel specs bij bekend gemaakt. De Acer Liquid Z410 is met ingang van eind februari vanaf € 129,- verkrijgbaar in Benelux.

V 17 Nitronotebooks met Intel RealSense 3D

Acer heeft ook aangekondigd nieuwe Aspire V 17 Nitronotebooks op de markt te gaan brengen met de geavanceerde Intel® RealSense™ 3D-camera. De camera kan natuurlijke bewegingen driedimensionaal interpreteren en erop reageren. Daardoor kunnen gebruikers games, webpagina’s en navigatietoepassingen gebruiken zonder het toetsenbord of de muis van de notebook zelfs maar aan te hoeven raken. Ook maakt de camera het mogelijk objecten driedimensionaal te scannen en om 3D-modellen te genereren die vervolgens kunnen worden afgedrukt op een 3D-printer of worden gedeeld op sociale media. Verschillende interactieve apps maken nieuwe manieren mogelijk om games en entertainment te bedienen en content te maken.

De Acer V 17 Nitro-notebooks hebben een groot Full HD-scherm van 17,3 inch met IPStechnologie en worden aangedreven door een Intel Core i7-4710HQ quad-core-processor van de vierde generatie, een Nvidia® GeForce GTX 860M grafische kaart met maximaal 4 GB DDR5 VRAM, voor uitstekende draaibewegingen en vloeiende games, en tot 16 GB geheugen. De snelle Solid State Drives van 128 of 256 GB en de vaste schijf van maximaal 1 TB zorgen ervoor dat de apparaten snel opstarten en dat bestanden, films, muziek en foto’s snel te openen zijn.

De notebooks uit de Aspire V 17 Nitro-serie* van Acer met de RealSense 3D-camera van Intel zijn met ingang van januari verkrijgbaar vanaf € 1299,-.

Game-monitoren

Acer kondigt twee nieuwe gamemonitoren aan: de Acer XB270HU is de eerste gamemonitor ter wereld met NVIDIA® G-SYNC™ en IPS-technologie, en de Acer XG270HU de eerste gamemonitor met een kaderloze weergave op volledig scherm. Beide 27-inch schermen hebben een WQHD-resolutie
(2560 x 1440) en een snelle beeldverversing (144 Hz).

XB0_Series_Hero

De Acer XB270HU-monitor is met ingang van het eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar vanaf € 699,-. De Acer XG270HU-monitor is met ingang van het eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar vanaf € 499,-.

Projector

Het merk heeft ook de Acer H7550ST onthuld, een krachtige projector voor schitterende Full HD-beelden en dynamisch 20-W stereogeluid met de veelzijdigheid van short-throw en draadloos gebruik. ‘s Werelds eerste projector met interne draadloze Chromecast dongle compatibiliteit. Er is een onzichtbare adapter ingebouwd, die gegevens van een smartphone, pc of Chromebook draadloos overbrengt en projecteert. Daarvoor kan de Chromecast van de gebruiker worden gebruikt, maar ook een MWA3 MHL-dongle van Acer of een Acer WirelessHD-kit, die films in Full HD 3D en 60 Hz projecteert en waarvoor geen instellingen hoeven te worden aangepast als deze via HDMI wordt aangesloten op een mediaspeler. Belangrijkste wat betreft geluid is dat de H7550ST geluid ook streamen naar een draadloze Bluetooth-headset, -sound bar of -luidspreker. Bovendien kunnen via de twee geluidsingangen ook extra luidsprekers worden aangesloten, voor krachtig surroundgeluid. De Acer H7550ST short-throw-projector is met ingang van maart 2015 verkrijgbaar vanaf € 999,-.

H7550ST_02

 

 

Related Posts
Lexon Flip wekker
Lees meer

Lexon Flip Wekker: Even lekker omdraaien

De Lexon Flip wekker is een must-have voor je nachtkastje. Het is een eenvoudige wekker die je in een handomdraai aan- en uitzet. In 16 kleuren te verkrijgen.