We stoppen ermee per 1 september

Een mededeling van het huis, dat is voor het eerst. Maar we moeten hem toch maken: we gaan ermee stoppen. Met de website en dus met het publiceren van reviews, nieuwtjes en andere leuke informatie over gadgets en consumentenelektronica. Dit doen we vanaf 1 september. In de rest van deze memo kun je lezen waarom, en hoe het verder gaat verlopen (want we kunnen ons voorstellen dat je daar vragen over hebt).

Waarom stopt intogadgets.nl?

Zoals je misschien weet draaien we puur op vrijwillige krachten. Ons clubje bloggers heeft het enkele jaren met veel enthousiasme volgehouden, maar het blijkt inmiddels met alles wat privé speelt en de fulltime baan van iedereen, niet te doen om nog steeds met datzelfde enthousiasme artikelen te schrijven. Een product ontvangen en uitproberen is nog vrij makkelijk te doen, maar er echt even een paar uur voor gaan zitten om er een zinnig verhaal van te maken, das toch wel een tweede. Hetzelfde geldt voor nieuws. Daar waren we al eerder mee gestopt vanwege tijdgebrek. Daar hadden we lange tijd Joost voor, die dat met gemak overal tussendoor deed, maar good things never last ;-). Kortom: gebrek aan tijd is het grootste probleem. Terwijl we veel plannen en ideeën hadden om echt inhoudelijk de diepte in te gaan, gecombineerd met ook luchtige en snelle items.

Tweede reden is dat we door het tijdgebrek ook niet veel bij persevenementen aanwezig konden zijn. We misten daardoor veel nieuwe gadgets en PR-bureaus kunnen best wel streng zijn: paar keer niet aanwezig en je bungelt onderaan de lijst. Komt bij dat veel PR-bureaus nog steeds niet begrijpen dat veel bloggers naast hun werk bloggen en dus vrij moeten nemen van hun baan om ergens bij te zijn overdag. Er was een tijd dat er veel in de avond werd georganiseerd, maar omdat toen de mainstream media begonnen te klagen, is dat toch weer steeds minder geworden. En bedankt jongens…neem het er nog even van.

Wat gebeurt er met de site?

Vanaf 1 september zijn de artikelen nog bereikbaar als je de URL nog hebt. Vanaf 1 januari zal de boel helemaal op zwart gaan en zal de website dus niet meer bereikbaar zijn, ook niet meer via de URL’s van de artikelen. Wil je dus nog bewijs dat een bepaald artikel hier heeft gestaan, moet je er dus een screenshot van maken voor die tijd.

Kan ik de site overnemen?

We hebben al verschillende mensen gehad die zeiden: ik vind gadgets zo leuk, kan ik de site overnemen? Omdat het best wat tijd kost om de site te migreren naar een nieuwe locatie en om uit te leggen hoe alles aan de achterkant werkt, de contacten op de hoogte te stellen etc, nemen we dat alleen in overweging als we een redelijk bedrag aangeboden krijgen. Temeer daar deze website goed vindbaar is, een goede reputatie heeft, veel contacten bij bureaus en merken heeft, lopende samenwerkingen heeft en het ons natuurlijk veel tijd en energie heeft gekost om dit te bewerkstelligen. Gevalletje alles of niets zeg maar. Dus laat het gerust weten als je een serieus aanbod hebt, maar anders vinden we het net zo prima om de boel lekker de boel te laten…

Hoe vinden jullie het zelf om te stoppen?

Voor ons allemaal is het heel jammer dat we dit project moeten laten gaan. De wil was er wel, maar de prioriteit helaas niet. Op verschillende manieren hebben we geprobeerd oplossingen te vinden voor het tijdgebrek, maar als je moet concluderen dat het niet meer werkt, dan blijft er weinig meer over. We zijn allemaal heel trots dat we deze website toch bijna 4 jaar hebben kunnen onderhouden. We hebben ook ontzettend leuke dingen gedaan en hele bijzondere gadgets getest.

De bijzonderste actie was van twee jaar geleden met kerst. Toen hadden we in ons hoofd om een megapakket cadeau te doen aan iemand, en daarvoor met Sinterklaas allemaal kleine cadeaus weg te geven aan heel veel mensen. Via onze contacten hebben we een grote grote grote stapel producten weten te verzamelen. Die stonden de huiskamer van Annelies te blokkeren. Zij heeft er dan ook megaveel werk aan gehad om alles in te pakken, de winnaars te vragen om adressen, de adressen er goed op te plakken en alles naar het postkantoor te sjouwen. Maar het was wel een dankbare actie.

Dus we stoppen een beetje met gemengde gevoelens. Opgelucht, dat de kogel door de kerk is, maar ook een beetje verdrietig dat we niet meer van hebben kunnen maken. Trots, vanwege wat we alsnog bereikt hebben. Blij, dat we zoveel toffe dingen hebben mogen testen en bij zoveel leuke persevenementen aanwezig mochten zijn.

Wat komt er nog tot 1 september?

Tot 1 september schrijven we de artikelen af die we nog hadden liggen, dat is niet veel meer. Dus de kans is groot dat er in de tussentijd niet veel meer gebeurt hier. Wellicht doen we nog een laatste winactie, maar dat zal vooral op Facebook zijn, om de lezers te bedanken. We nemen geen nieuwe reviewexemplaren meer aan, we plaatsen geen betaalde content of gastartikelen meer.

Nog een paar bedankjes

Wij willen enkele PR-bureaus en vertegenwoordigers van merken specifiek bedanken voor hun enthousiasme en onbevooroordeelde samenwerking. Het is fijn geweest om ook als klein blog het gevoel te krijgen dat we erbij hoorden en ertoe deden:

Daarnaast hebben we het altijd leuk gevonden om hier en daar collega-blogs tegen te komen en daarmee te kunnen sparren, waaronder NieuweMobiel.nl en Gadgetgear.nl

Verder uiteraard onwijs bedankt aan alle lezers die hier regelmatig, of eenmalig, kwamen. Zonder jullie was er sowieso niks aan.

Over Annelies Verhelst

Annelies Verhelst
Annelies bewijst graag dat techniek niet moeilijk hoeft te zijn en is dol op shiny nieuwe gadgets, pakjes uitpakken, boeken lezen, films en series kijken, eindeloos nerden en meer. Ook baas van intogadgets.nl, bijna altijd online en heeft over alles een mening.

Bekijk profiel